Dezvoltare personala in Timisoara

Constat cu bucurie ca sunt tot mai multi cei care apeleaza la psihoterapie atunci cand le este greu sa faca fata anumitor situatii neplacute din viata lor. Acest lucru este bun pentru ca este un mit faptul ca „trebuie sa fii nebun ca sa mergi la psiholog” si se pare ca in sfarsit intelegem acest lucru!

De ce sa suferim singuri sau in grup (vezi familia!) cand avem alternative?

Atunci cand necazurile par sa ne depaseasca, psihoterapia poate fi solutia. Psihoterapia insa poate fi folosita nu doar pentru a ne scapa cumva din necazuri, ci si pentru a ne imbunatati viata.

Cu alte cuvinte, putem apela la psihoterapie chiar si daca nu avem probleme. Uneori nu dorim sa reparam ceva, ci mai degraba ne dorim sa imbunatatim ceva. Acest gen de psihoterapie sau consiliere are si un nume mai.. comercial. Ii spune dezvoltare personala.

Ce este dezvoltarea personala?

Trezeste-te la fericire!

Dezvoltarea personala nu este alt ceva decat un proces de (auto)cunoastere prin intermediul caruia, ajungand sa ne cunoastem mai bine pe noi insine, atuurile si limitele noastre, reusim sa ne adaptam mult mai bine vietii de zi cu zi.

Spre exemplu, pot ajunge la un moment dat sa constientizez ca felul in care ma port cu subalternii sau colegii mei de la servici nu ma ajuta pe plan profesional. Situatia poate sa nu fie una grava si sa nu necesite o interventie urgenta, insa constientizand ce se intampla, se poate sa imi doresc sa apelez la cineva care sa ma ajute sa inteleg mai bine motivul pentru care ma port asa cum ma port si sa gasesc solutii pentru a-mi optimiza comportamentul. Generic, acest proces se numeste dezvoltare personala.

Adevarul este ca orice sedinta cu un psihoterapeut se poate numi dezvoltare personala, pentru ca la asta se ajunge. Prin intermediul sedintelor, omul ajunge sa se cunoasca mai bine. Devine mai constient de sine in viata de zi cu zi, isi dezvolta noi abilitati si isi contureaza mai clar identitatea, crescandu-si astfel sansele de a-si realiza aspiratiile.

Carti de dezvoltare personala

Autocunoasterea si dezvoltarea personala nu sunt ceva recent inventat. Spre exemplu, religiile si bisericile au si ele metodele lor de autocunoastere pe care le considera extrem de importante pentru fericirea din prezent, dar si pentru mantuirea sufletului.

Citind cartile scrise de Sfintii Parinti, vom ramane uimiti de cantitatea si calitatea psihologiei pe care o vom gasi – vezi aici. Aceste carti insa sunt considerate „prostii” si demodate de foarte multi oameni. Acestia prefera in schimb sa citeasca carti scrise de autori precum Dale Carnegie, Eckhart Tolle, Wayne Dyer, Napoleon Hill, Anthony Robbins, etc si etc. Atata timp cat ceea ce citim ne ajuta sa avem o viata mai frumoasa si sa infrumusetam cumva si viata celor din jur, este perfect!

Cartile de dezvoltare personala sunt bune si ne pot aduce o sumedenie de informatii, insa adesea nu sunt suficient. Sa stii, uneori nu este suficient. Trebuie sa si poti. Aici intra in scena psihoterapeutul care ne ajuta sa stim, adica sa intelegem anumite lucruri, dar si sa aplicam ceea ce stim.

Asadar, recomand sa incercati cu incredere dezvoltarea personala! Nu trebuie sa fie rau ca sa fie mai bine! ;)

Daca esti din Timisoara, am vesti bune pentru tine. In octombrie voi incepe un nou grup de dezvoltare personala la care te invit sa te alaturi. De asemenea, iti stau la dispozitie si pentru sedinte individuale. Pentru informatii suplimentare te invit sa ma contactezi la 0722.43.83.83.

Te astept cu drag!

Dezvoltare personala in Timisoara
5 (100%) 1 voturi

Lasa un raspuns