Alte cele

Aşa, ca de alegeri..

„..noi nu suntem zei. Pentru noi, nu raţiunea inexorabilă, ci iubirea si mila infinită e legea vieţii. Căci, fără bunătate şi fără iertare pentru greşelile şi lipsurile aproapelui, întreaga viaţă omenească nu mai e decât un infern de urâţenie, de zgomot, de meschinărie şi de comun. Şi nu e iertat să fii aspru cu marea slăbiciune a neamului omenesc decât dacă eşti gata să îţi pui sufletul întreg, viaţa ta, pentru întărirea şi ameliorarera semenilor tăi becisnici.

Dar iarăşi, nu-ţi e iertat nici aceea că pentru a avea tu aplauzele lor, pentru a nu-ţi pierde bunul tău nume între bietele fiinţe gălăgioase şi nepricepute, care te urcă pe umerii lor pentru că tu le dai iluzia că ei sunt mai buni decât sunt în adevăr, tu, la vremea primejdiei, când soarta naţiunii tale, în ce are şi ce va avea ea mai bun, se hotăreşte pentru totdeauna, tu «să urlii cu lupii» şi să aclami cu nepricepuţii.

«Ininteligenţa – ce spun?, simpla mediocritate a conducătorilor, atrage după sine ruina unei ţări, o predă fără apărare străinului şi aduce ştergerea ei de pe harta naţiunilor. Un popor care se încredinţează unor mediocri se sinucide!» (Izoulet, La cité moderne, XXIX).”

Autor: Vasile Pârvan, Memoriale

Iosif Szenasi este psiholog, psihoterapeut, coach şi trainer de dezvoltare personală.

Activitatea sa principală se desfăşoară la cabinetul din Timişoara, dar oferă de asemenea şi şedinţe de psihoterapie, consiliere psihologică, coaching şi training online, atât în limba română cât şi în limba engleză.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Psihoterapie Timişoara