Autocunoaştere,  Materiale video pentru dezvoltarea ta personală şi spirituală

Cum să-ți deconectezi gândurile despre muncă în timpul tău liber

Să fii un profesionist bun presupune implicare maximă! Am întâlnit adesea această deviză de viață și, trebuie să recunosc, o aveam și o am și eu chiar și în prezent.

Cazurile pe care le am la cabinet nu le tratez cu superficialitate și caut mereu să înțeleg cât mai clar ce se întâmplă, de ce, și ce ar trebui făcut pentru a îmbunătăți situația. Desigur, asta face ca uneori să ajung să mă gândesc la anumite cazuri de terapie și în afara cabinetului.

Poate părea paradoxal, însă tocmai pentru a fi buni în ceea ce facem pe plan profesional, este nevoie ca să ne trasăm niște granițe clare între planul profesional și cel personal și să perseverăm în a le păstra. Atunci când suntem la lucru, trebuie să ne ocupăm mintea cu chestiunile profesionale, iar atunci când suntem acasă cu cele personale.

A nu putea face această separare presupune o contaminare care ne poate duce la epuizare. Tocmai despre acest subiect ne vorbește și psihologul Guy Winch în discursul de mai jos, oferindu-ne și soluții pentru a controla situația. Dacă tindeți să duceți în timpul liber gândurile și sarcinile legate de locul de muncă, vă recomand materialul de mai jos.

Vă doresc vizionare plăcută!

Sursă video și drepturi de autor: TED
Traducere, adaptare și subtitrare: Mihaida Meila
Revizuire traducere: Iosif Szenasi

Iosif Szenasi este psiholog, psihoterapeut, coach şi trainer de dezvoltare personală.

Activitatea sa principală se desfăşoară la cabinetul din Timişoara, dar oferă de asemenea şi şedinţe de psihoterapie, consiliere psihologică, coaching şi training online, atât în limba română cât şi în limba engleză.

0770.537.705

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!