Alte cele

Mândru că ești român? Citește asta!

Așadar, astăzi, de 1 decembrie, suntem mândri că suntem români! Bun, bun, dar oare România se poate mândri cu noi?

Faptul că ne-am născut în România nu este meritul nostru! Meritul nostru este felul de români care suntem zi de zi, felul în care ne purtăm zi de zi cu această țară și cu poporul ei, felul în care ne prezentăm noi în exteriorul țării, ca reprezentanți ai ei.

Dacă de 1 decembrie ne iubim țara, dar în rest o blamăm, o scuipăm și o distrugem.. ceva nu e tocmai bine.

România suntem noi! Și, dacă vrem să fim mândri de România, trebuie să (ajungem să) fim mândri de noi înșine, de omul care suntem.

Dacă vrem să fim mândri de România, trebuie să devenim fiecare în parte reprezentați de seamă ai ei. Oriunde mergem, în țară sau în străinătate, să fim demni, responsabili, atenți, iubitori. Să fim un exemplu pentru ceilalți! Să fim noi cei despre care să spună conaționalii noștri: sunt mândru de el! Să fim noi cei despre care străinii să spună: Ce om fain este românul ăsta!

La mulți ani România! La mulți ani române!

Iosif Szenasi este psiholog, psihoterapeut, coach şi trainer de dezvoltare personală.

Activitatea sa principală se desfăşoară la cabinetul din Timişoara, dar oferă de asemenea şi şedinţe de psihoterapie, consiliere psihologică, coaching şi training online, atât în limba română cât şi în limba engleză.

Un comentariu

  • Marius

    Salut.

    Din punctul meu de vedere, traim in o societate inca tribala, cu triburi si prostie indusa binevoit de stapani prin educatie, iar cand exista divizare sigur va exista conflict si pacea nu isi are locul in divizare. S

    Sper mai repede sa fim cu toti mandri ca suntem europeni, apoi locuitori ai planetei, dar cat timp mandria va fi sora cu prostia, nu vad cum prostia va face sa dispara mandria.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Psihoterapie Timişoara