Psihologie generală

Psihiatria: Marketingul nebuniei: Suntem cu toţii nebuni?

Dacă sunteţi interesaţi de psihiatrie şi cunoaşteţi limba engleză, recomand materialul video de mai jos, intitulat „Marketingul nebuniei: Suntem cu toţii nebuni?”.

Documentarul este publicat pe contul YouTube a Commission des Citoyens pour les Droits de l’Homme (Comisia cetățenilor pentru drepturile omului, fondată de celebrul deja Thomas Szasz – vezi şi acest video!) şi vizează istoria psihiatriei, ridicând în aceleaşi timp întrebări despre validitatea bolilor psihice şi a eficienţei reale a tratamentelor psihiatrice.

Celor care nu cunosc limba engleza suficient de bine pentru a înţelege acest documentar şi tuturor celor interesaţi de acest subiect, le recomand cartea lui Darian Leader, „Ce este nebunia?”. O găsiţi la Editura Trei (aici), Libris (aici) şi la Elefant (aici).

Medicaţia psihiatrică uneori este necesară. Necesară, însă nu şi suficientă!

Trebuie să menţionez faptul că, deşi nu sunt deloc fan psihiatrie, sunt totuşi de acord că în anumite momente din viaţa noastră medicaţia psihiatrică este necesară. Necesară, însă nu şi suficientă! Consider că pe lângă medicaţia psihiatrică pacientul ar trebui să facă şi psihoterapie, aceasta din urmă fiind ceea ce îl va ajuta să găsească răspunsurile la întrebările pe care sigur le are şi să treacă peste situaţia neplacută în care se află.

Vă doresc vizionare şi lectură plăcută!

Iosif Szenasi este psiholog, psihoterapeut, coach şi trainer de dezvoltare personală.

Activitatea sa principală se desfăşoară la cabinetul din Timişoara, dar oferă de asemenea şi şedinţe de psihoterapie, consiliere psihologică, coaching şi training online, atât în limba română cât şi în limba engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Psihoterapie Timişoara