Psihoterapie de cuplu online și în Timişoara

Psihoterapia de cuplu este o extindere a psihoterapiei individuale. În cadrul şedinţelor de psihoterapie de cuplu online (sau consiliere de cuplu), focusul se pune pe trei aspecte: el, ea şi relaţia.

Psihoterapie de cuplu online

Psihoterapeutul de cuplu are un comportament echidistant. Deşi nu este de partea nici unuia din parteneri, este totuşi de partea fiecăruia. Acest tip de terapie este potrivită pentru orice fel de cuplu, fie că vorbim despre soţi cu acte în regulă, sau persoane care au ales să conviețuiască fără forme legale de căsătorie.

Ședințele de psihoterapie de cuplu online sau la cabinetul din Timișoara vizează îmbunătățirea comunicării între parteneri, identificarea şi recunoașterea diferențelor, facilitarea exprimării emoțiilor şi altele aspecte foarte importante pentru bunul mers al unei relații de cuplu.

Cu ce fel de probleme vin cuplurile în terapie?

La fel ca în cazurile problemelor individuale, și cuplurile ajung la consiliere de cuplu cu o largă diversitate de probleme. Cele mai des întâlnite dificultăți cu care se confruntă cuplurile sunt problemele legate de infidelitate, problemele de comunicare, problemele de natură sexuală, problemele în gestionarea copiilor care afectează cuplul ș.a.m.d.

Prima ședință de psihoterapie de cuplu

Și în cazul acestei forme de terapie, prima întâlnire are rolul de a ne cunoaște și de a înțelege cât mai clar care este problematica cu care se confruntă cuplu. Tot în prima ședință aflăm și ce anume doresc membri cuplului să obțină de la psihoterapie. Cu alte cuvinte, care este schimbarea pe care doresc să o realizeze cu ajutorul psihoterapiei.

Rolul psihoterapeutului nu este acela de a spune ce să facă cuplul (ex. să rămână împreună sau nu), ci acela de a-i ajuta pe cei doi să găsească răspunsurile potrivite pentru ei.

Obiectivele cuplurilor

Cuplurile care vin în terapie pot avea diferite obiective: să vadă dacă și cum pot să rămână împreună, să se conecteze mai bine unul la celălalt, să remedieze problematicile de natură sexuală, să fie părinți mai buni pentru copiii lor. Sau, atunci când au ajuns la concluzia că nu mai pot să fie împreună, să se despartă într-o manieră cât mai OK cu putință.

Cum se poate solicita o progranare?

Dacă eşti într-o relaţie care nu te face fericit(ă), psihoterapia de cuplu ar putea fi o soluţie. Putem face psihoterapie online, sau la cabinetul din Timișoara. Vorbeşte cu partenerul/partenera ta şi dacă amândoi sunteţi de acord, vă aştept să lucrăm împreună.

Dacă doriţi, vă puteţi face o programare aici.

Cu prietenie,
Iosif Szenasi