Psihoterapie individuală în Timişoara

Psihoterapia poate fi de ajutor fiecăruia dintre noi. Cred că prin psihoterapie fiecare om îşi poate schimba viaţa în sens pozitiv şi sunt dispus să fiu un suport în implementarea acestei schimbări.

Din păcate, în România încă persistă crezul conform căruia, dacă apelezi la ajutorului unui psihoterapeut, eşti nebun. Acest crez este nu doar un simplu mit, ci mai este şi extrem de păgubos! Uneori trebuie să fii „nebun” ca sa NU mergi la psihoterapeut. De ce să stai acasă să te macini şi să te chinui când există alternative mai bune?

Şi, pentru că tot veni vorba de „nebuni”, la mine în cabinet nu a fost niciun nebun până acum şi nici nu va intra vreodată. De ce? Pentru că eu nu etichetez omul. Nu cred ca omul care are o problemă este nebun!

În anumite momente din viaţa noastră cu toţii suferim sau am suferit. Aceste suferinţe ne pot face să ne comportăm atipic, însă acest lucru nu înseamnă că suntem nebuni. Acest lucru înseamnă că suntem oameni, avem gânduri şi sentimente pe care uneori le controlăm noi, alteori ne controlează ele pe noi.

Psihoterapia individuală este un proces prin care clientul se întâlneşte cu terapeutul, pentru ca acesta din urmă să îl ajute în a face faţă simptomelor sau problemelor inerente vieţii.

În cadrul şedinţelor de psihoterapie individuală focusul se pune pe clientul care participă la şedinţe. Este forma de psihoterapie prin care clientul se simte cel mai liber să se manifeste autentic.

Cu ajutorul şedinţelor de psihoterapie este posibil să îţi dezvolţi sau descoperi competenţe, să încerci noi comportamente şi să laşi în urmă credinţele şi obiceiurile care nu sunt în folosul tău.

Dacă eşti pregătit(ă) să faci o schimbare pozitivă în viaţa ta, te aştept la cabinet. Nu mai amâna, programează-te chiar acum!

 

Cu prietenie,
Iosif Szenasi

Psihoterapie Timişoara