Materiale video pentru dezvoltarea ta personală şi spirituală,  Psihologie generală

Puterea de a crede ca poti mai mult

Scoala, asa cum e construita ea astazi, recompenseaza rezultatele imediate. Daca ai luat un 10, toata lumea e de acord ca esti un elev bun. Daca ai luat un 2 insa, toata lumea e de acord ca ai dat gres.

Cum ar fi insa daca in loc sa spunem ca am dat gres am spune ca inca nu am reusit?

Pe termen lung, e mult mai sanatos ca atunci cand incercam sa facem ceva si nu ne iese sa spunem ca inca nu am reusit. Mindset-ul „Inca nu (am ajuns unde vreau sa fiu)” e o alegere mult mai buna decat „Am dat gres!”

Esecul inseamna ca am incercat dar am ajuns la capat si am dat gres, ceea ce pentru multi inseamna o depreciere a sinelui, deci un drum in jos. Daca eu insumi ajung sa ma devalorizez si sa cred ca nu sunt in stare, sansele sa obtin rezultate bune sunt considerabil reduse.

„Inca nu am reusit” insa inseamna ca suntem pe drumul cel bun si ca invatam! Exista o mare diferenta intre cele doua mindset-uri. Acest mindset ne deschide drumul catre rezultate mai bune.  Sa apreciem nu doar reusita ci mai ales incercarea s-a dovedit a fi o idee foarte buna! Incurajarile pentru faptul ca incercam si perseveram ne indeamna sa continuam si sa credem ca putem.

Va recomand sa cititi cartea  Mentalitatea învingătorului: O nouă psihologie a succesului – Carol S. Dweck si sa vizionati materialul video de mai jos.

Iosif Szenasi este psiholog, psihoterapeut, coach şi trainer de dezvoltare personală.

Activitatea sa principală se desfăşoară la cabinetul din Timişoara, dar oferă de asemenea şi şedinţe de psihoterapie, consiliere psihologică, coaching şi training online, atât în limba română cât şi în limba engleză.

0770.537.705

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!