Autocunoaştere

Sa mergem la terapie de cuplu ca sa te schimbi!

Atuci cand intreb cuplurile care vin la terapie de cuplu despre motivul care ii aduce la mine, aflu adesea ca este vorba despre o mare dorinta de schimbare! ..dar sa o faca celalalt!

Am venit pentru ca nu ne mai intelegem. Ne certam mereu. El/ea nu vrea sa faca/gandeasca/simta ca mine.

Vazand insa lucrurile din perspectiva mea, exista posibilitatea ca celalalt sa se schimbe atunci cand ma voi schimba eu. In acest sens, da, il putem schimba pe celalalt! Daca ne schimbam noi!

Asadar, nu scapam! Trebuie sa punem osu’ la treaba!

Cand vorbim despre doua sau mai multe persoane, vorbim despre un sistem. Intr-un sistem exista interdependenta. Comportamentul lui A este influentat de comportamentul lui B, iar comportamentul lui B este influentat de comportamentul lui A.

Intrebarea care se pune este: Ce anume din ceea ce faci tu il determina pe cel de langa tine sa arate ceea ce arata (furie, tristete, bucurie, s.a.m.d)?

Schimbarea este posibila, dar, ca sa il citez pe marele Mahatma Mohandas Karamchand Gandhi, trebuie sa punem mana si sa fim schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume!

Trebuie sa fim noi cei care generam schimbarea in lumea mare, sau in lumea noastra mica! Prin puterea cuvintelor si faptelor noastre putem face lumea mai frumoasa pentru noi toti!

Iosif Szenasi este psiholog, psihoterapeut, coach şi trainer de dezvoltare personală.

Activitatea sa principală se desfăşoară la cabinetul din Timişoara, dar oferă de asemenea şi şedinţe de psihoterapie, consiliere psihologică, coaching şi training online, atât în limba română cât şi în limba engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Psihoterapie Timişoara