Alte cele

Secretul (The Secret): Cereti, Credeti, Primiti. O fi chiar atat de simplu?

Am mai scris in urma cu ceva timp despre legea atractiei. Atunci afirmam ca atragi ceea ce esti si nu ceea ce iti doresti! Si acum cred la fel! Cred ca atata timp cat suferim de Complexul lui Adam – mereu altul este de vina daca se intampla ceva neplacut in viata noastra – sau credem ca „Ce ti-e scris, in frunte ti-e pus!”  – credem ca nu avem nicio putere in a ne schimba viata – putem sa cerem si sa credem, ca tot nu vom primi.

Mi se pare interesant ca si in filmul The Secret oamenii cer avutii materiale, si le imagineaza si le primesc. Filmul lasa impresia ca secretul (fericirii?) este sa aflam cum sa obtinem avutii materiale. Tot filmul ne spune si ca raspunsul este unul (secret?) destul de simplu: Cere, Imagineaza-ti si Primeste.

Munca, cineva?

Cere si ti se va da!” este citatul din Biblie pe care il vehiculeaza multi ca suport pentru aceasta gandire! Ii invit sa se aseze linistiti, sa ceara 100.000 de euro, sa isi imagineze ca i-au si primit si sa astepte sa ii primeasca! De ce sa mai mearga la lucru daca aceasta lege functioneaza?

Eu cred ca cei 100.000 de euro vor intarzia sa se manifeste in viata omul, iar cauza este una simpla: NU asta este ceea ce are nevoie acel om! Sa ne aducem aminte ca TOTI cei care au cerut in Biblie si au primit, au cerut chestiuni de care chiar aveau nevoie, si nu erau chestiuni materiale! Daca ar primi omul nostru acei bani, studiile de pana acum ne arata ca probabil viata sa ar porni pe o panta mai degraba descendenta decat ascendenta. Ar pierde banii destul de repede si ar fi mai degraba nefericit decat fericit.

Cred ca primim ceea ce avem cu adevarat nevoie pentru evolutia noastra! Primim lectii de viata!

Unul dintre lectiile de viata pentru mine este recunostinta! Cred ca de aici ar trebui sa pornim!

Sa fim recunoscatori pentru ceea ce avem este un punct de plecare foarte bun! Apoi, sa ne dorim mai mult este in regula, dar trebuie sa si muncim pentru asta! Nu este suficient sa cerem si sa credem pentru a primi!

Din punctul meu de vedere formula corecta este: Fii recunoscator! – Cere mai mult daca iti doresti asta! – Imagineaza-ti ceea ce iti doresti! – Munceste cu rabdare si pasiune! – Primeste! – Da mai departe (chestiuni materiale sau spirituale celor care vin sa iti ceara).

Este posibil sa ma insel, insa eu personal nu cred ca este vreo alta formula care sa functioneze pe termen lung si sa aduca ceva bun pentru binele nostru superior.

Va recomand sa incercati si formula mea!

Iosif Szenasi este psiholog, psihoterapeut, coach şi trainer de dezvoltare personală.

Activitatea sa principală se desfăşoară la cabinetul din Timişoara, dar oferă de asemenea şi şedinţe de psihoterapie, consiliere psihologică, coaching şi training online, atât în limba română cât şi în limba engleză.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Psihoterapie Timişoara