Materiale video pentru dezvoltarea ta personală şi spirituală

Şi copiii pot schimba lumea!

Dacă ne uităm în jurul nostru și vedem câtă sărăcie, suferință și nepăsare există, am putea cădea în deznădejde. Am putea trage concluzia că nu se mai poate face nimic și că omenirea se duce de râpă cu o viteză foarte mare. Atâtea țări bogate, atâția oameni cu bani și cu toate astea, sărăcia persistă. Necazurile persistă. În anumite părți de pe Pământ, oameni încă mor de foame și de sete!

DAR, nu este totul pierdut! Unde cei mari par a fi depășiți de situație, niște copii fac minuni!

Anna Llauradó ne prezintă proiectul ei, „Tú también puedes” („Şi tu poţi”), în care lucrează cu copii pentru a dezvolta în ei empatia și dragostea pentru ceilalți.

Le arată elevilor fața nevăzută a lumii și îi ajută să vadă ce pot face ei pentru a o îmbunătăți, oferindu-le posibilitatea să se îmbogățească ca oameni și să îmbogățească viața celorlalți care sunt în nevoie, economisind un euro pe lună pe care ei înșiși îl vor gestiona.

A studiat la Lycée Français din Barcelona și este licențiată în științe informaționale. A lucrat în presă, radio și televiziune, a scris scenarii de filme, a publicat narațiuni și povești pentru copii și de curând a terminat de regizat primul său documentar „Tú también puedes, la asignatura pendiente” („Şi tu poţi, subiectul în curs”).

Inspirată de una dintre poveștile sale și cu ajutorul colaborării dezinteresate a profesioniștilor din film, televiziune și educație, Anna îi învață pe copii și tineri că pot face și ei ceva pentru a îmbunătăți lumea.

Vă invit să faceți o scurtă incursiune în munca ei prin intermediul materialului video de mai jos.

Acest discurs a fost susținut la un eveniment TEDx folosind formatul conferințelor TED, dar organizat independent de o comunitate locală (TEDxBarcelona).

Traducere, adaptare și subtitrare: Iosif Szenasi
Revizuire traducere: Mihaida Meila

Aflați mai multe despre evenimentele TEDx la http://ted.com/tedx

Iosif Szenasi este psiholog, psihoterapeut, coach şi trainer de dezvoltare personală.

Activitatea sa principală se desfăşoară la cabinetul din Timişoara, dar oferă de asemenea şi şedinţe de psihoterapie, consiliere psihologică, coaching şi training online, atât în limba română cât şi în limba engleză.

0722.43.83.83

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!