Alte cele

Program de facturare online pentru cabinetele de psihologie, cu 30 de zile de utilizare gratuita!

NOU: Soluția de facturare prezentată mai jos oferă și e-Factura fără semnătură electronică calificată şi fără înregistrare în SPV!

Procesul de facturare este unul cu nabadai pentru cabinetele de psihologie. Cei mai multi dintre noi nu avem cunostinte in domeniul contabil si nici nu vrem sa ne legam la cap cu prea multe informatii. Totusi, daca vrem sa fim onesti si sa lucram legal, ceea ce eu recomand cu tarie, trebuie sa emitem facturi si chitante.

facturis.ro

Solutii de facturare sunt mai multe! Daca doriti insa ceva simplu, usor de utilizat si la un pret minimal, va recomand Facturis. Cei de la Facturis ne ofera pe langa softul de facturare (descarca gratuit demo-ul) si posibilitatea de a crea facturi online (testeaza gratuit timp de 30 de zile). Este o varianta destul de la indemana pentru cabinetele de psihologie unde nu este necesar sa cream un numar foarte mare de facturi. In plus, cu varianta online putem accesa baza de date a facturilor de orinde. Eu am testat in trecut varianta soft, iar acum testez varianta online.

Imediat dupa crearea unui cont gratuit si autentificarea in cont, am primit urmatorul mesaj: „Contul dvs. a fost creat cu succes, puteti testa aplicatia gratuit fara nici o limitare pentru o perioada de 30 de zile.” Deci, am 30 de zile la dispozitie sa testez aplicatia si toate functiile sale.

Daca aveti un cabinet de psihologie, va recomand sa folositi programul doar pentru facturare. Daca aveti insa un PFA prin care vindeti produse si aveti stoc propriu, folositi varianta „facturare si gestiune stocuri”. Am creat o factura noua in efectiv 2 minute. E foarte simplu, intuitiv si rapid.

Va recomand ca inainte de a emite facturi oficiale sa va asigurati ca informatiile din meniul „configurare” -> „date  firma”, respectiv „utilizatori” sunt corecte si complete. Aceste informatii se vor regasi pe factura. La „date firma”, asigurati-va ca TVA-ul este zero, daca nu sunteti platitori de TVA.

Cam asta e! E simplu si usor!

Testati-l si voi aici! Merita!

Mult succes! 🙂

P.S. Vă recomand și STARTCO, locul unde poți să „Dai startul companiei tale dintr-o singură platformă digitală. Înființezi și modifici firma, facturezi și ții contabilitatea online într-o aplicație modernă și pur nebirocratică.”

Iosif Szenasi este psiholog, psihoterapeut, coach şi trainer de dezvoltare personală. Oferă şedinţe de psihoterapie, consiliere psihologică, coaching şi training online, atât în limba română cât şi în limba engleză.

2 comentarii

 • Cristi

  Salut,
  Si dupa ce am trecut pe google legat de chitanta pt cabinet individual de psihologie am ajuns si aici la Dvs .
  Daca poate o sa doriti sa imi raspundeti as fi multumit.

  Nu stiu sigur ce fel de chitanta sa dau la oamenii si ma fac de rusine. Nu sunt trecut pe firma.
  Am mai intrebat alte persoane care au cabinete aici in Baia Mare unde locuiesc dar nu imi este clar.

  Deci Am terminat hartiile pt un cabinet si locul amenajat si nu inteleg clar legat de factura chitanta, bon sau ce ar mai fi de dat la persoana care a fost la cabinet, adica de la cabinetul individual al psihologului dat ca dovada catre client este o chitanta Nu ?

  Unde scrie raspuns poate o sa doriti sa imi raspundeti daca se poate .

  Raspuns : –

  Mai jos am cateva intrebari daca poate o sa doriti sa imi raspundeti pt ca nu inteleg la ce scrie legat de facturare.

  Cred ca sunteti trecut pe firma cu cabinetul si dati bonuri la Oameni cand aveti de dat cu casa de marcat ?
  Raspuns; –
  nu inteleg ce vrea sa se spuna aici; ,, Daca aveti un cabinet de psihologie, va recomand sa folositi programul doar pentru facturare.,,.
  Intrebarile mele :
  Cabinetele de psihologie se fac in general pe persoane fizice Nu este asa ?
  Raspuns ;-
  Daca cabinetul individual este pe firma atunci face factura si la persoane fizice ?
  Raspuns : –
  Cabinetul individual face factura la o persoana juridica Nu este ASA ?Si Este vreun model de facturier pt cabinetele individuale de psihologie ?
  Raspuns : –
  In general la cabinetele individuale se duc persoane fizice pt ce sa se faca factura ? Intreb asa pt ca dumneata ati scris doar despre facturii daca se dau facturi deci in final Dumneata dai bonuri de la casa de marcat daca ati ales sa fiti pe firma cu cabinetul ? Si nu chitante ?
  Raspuns :

  Aici nu inteleg : Daca aveti insa un PFA prin care vindeti produse si aveti stoc propriu, folositi varianta „facturare si gestiune stocuri”

  Intrebarea mea : Se refera la un cabinet individual de psihologie ? sau Ce legatura are cu un cabinet individual de psihologie ce produse poate sa vinda un cabinet individual de psihologie ?
  Rapuns: –

  Certificatul de inregisrare fiscala este pe firma trecut la Anaf ?

  UN Exemplu : cand am facut hartiile la acel apartament cu schimbare de destinatie in cabinet individual Arhitectul a spus ca am nevoie de firma deci am facut firma cand am mers la Primaria locala au spus ca nu am nevoie de firma daca am atestatele. Inainte sa primesc autorizatia de la primarie m-au intreba pe cine sa fie autorizatia pe numele meu sau pe firma.
  Multumesc!
  Cristi

  • Psiholog Iosif Szenasi

   Buna ziua!

   Pentru a primi raspunsuri cat mai sigure si corecte la intrebarile dvs va recomand sa apelati la un contabil cu experienta. Acesta este mult mai in masura sa va raspunda decat eu. De asemenea, puteti intreba si la Colegiu si ANAF.

   Am sa incerc sa raspund totusi si eu, cat pot de sintetizat.

   Pentru a practica servicii psihologice este nevoie de acreditare de la Colegiul Psihologilor si de infiintarea si atestarea unui cabinet, tot la Colegiu. Apoi, cu hartiile de infiintare de la Colegiu se merge la ANAF unde se solicita si primeste CIF.

   Daca sunteti psiholog cu drept de libera practica inregistrat la Colegiul Psihologilor si la ANAF, inseamna ca aveti un cabinet individual de psihologie (NU SRL!).

   In cazul persoanelor fizice, la incasarile cash, puteti elibera chitanta sau factura+chitanta.
   In cazul persoanelor juridice, se elibereaza factura + chitanta (daca se plateste cash).

   Cabinetele psiho NU sunt obligate sa aiba casa de marcat.

   Cabinetele psiho nu au de obicei stoc, nota din articol despre gestiune este pentru PFA-uri sau SRL-uri exclusiv.

   Pentru model de factura si chitanta puteti folosi soft-ul recomandat in articol. Acesta genereaza atat facturi cat si chitante.

   Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *