Poveşti terapeutice

Poveste terapeutică: Uneori, dușmanul lucrează pentru noi

Se spune că odată un om bogat a intrat într-un bar din Miami. A observat acolo o femeie arfro-americană (neagră) care stătea într-un colț.

S-a dus la tejghea, și-a luat portofelul și a strigat: „Barman! O să plătesc pentru ca toți cei din acest bar să bea, cu excepția femeii negre de acolo”.

Cocktail pe bar

Barmanul a luat banii și a început să servească băuturi gratuite tuturor celor de la bar, cu excepția femeii africane. În loc să se îndepărteze, cea neagră doar s-a uitat la om și a strigat: „Mulțumesc!”

Acest lucru l-a înfuriat pe bogat. Așa că, încă o dată, și-a luat portofelul și a strigat: „Chelner! De data aceasta ofer sticle de vin și mâncare pentru toată lumea din acest bar, cu excepția femeii africane din colț!”

Chelnerul a luat din nou banii bărbatului și a început să servească mâncare și vin gratuit tuturor celor de la bar, cu excepția femeii africane.

Când chelnerul tocmai terminase de servit mâncarea și băutura, femeia africană i-a zâmbit pur și simplu bărbatului și i-a spus: „Mulțumesc!”

Așa că bărbatul se aplecă peste tejghea și îl întreabă pe barman: „Ce e în neregulă cu această femeie de culoare? Am cumpărat mâncare și băuturi pentru toată lumea din acest bar, cu excepția ei și, în loc să se supere și să plece, stă acolo, îmi zâmbește și strigă: mulțumesc! E nebună?

Barmanul i-a zâmbit omului bogat și i-a spus: „Nu, nu e nebună. Ea deține acest bar”.

Uneori, inamicul lucrează pentru noi, fără să știe!

Sursă poveste: internet

Iosif Szenasi este psiholog, psihoterapeut, coach şi trainer de dezvoltare personală. Oferă şedinţe de psihoterapie, consiliere psihologică, coaching şi training online, atât în limba română cât şi în limba engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *