Materiale video pentru dezvoltarea ta personală şi spirituală
-
Tot adevărul nostru într-un singur moment
Este creșterea profesională calea spre o viață mai fericită? Este o relație necesară pentru a fi fericiți? La aceste întrebări încearcă să răspunda Marily Mitropoulou în acest discurs.
-
Spiritul viu al metodei psihodramatice – Konstantinos Letsios
Konstantinos Letsios este trainer, educator și practicant în psihodramă (TEP). S-a născut în 1957. A studiat Psihologia la Universitatea Eötvös Loránd din Budapesta. Între 1982 și 1985 și-a finalizat programul postuniversitar în Psihologie Socială la Ecole Pratique des Hautes Etudes, Paris. A fost instruit în psihodramă de Dr. Max Clayton, iar din 2000 este directorul Centrului Psihodramatic de Dezvoltare a Personalității (PCPD), care are sediul în Atena. Din 2007, PCPD este membru al Federației Organizațiilor Europene de Formare în Psihodramă (FEPTO). Această prezentare a fost susținută în cadrul unui eveniment TEDx folosind formatul conferinței TED, dar organizată independent de o comunitate locală. Aflați mai multe la https://www.ted.com/tedx Traducere și subtitrare:…
-
De ce fugim de noi înșine?
Unde poți fugi de tine însuți? Și cu ce scop? Unde vrem să ajungem de fapt?
-
Limitele gândurilor umane – Vasiliki Floropoulou @ TEDxAgrinio
În cadrul TEDxAgrinio, lifecoach-ul Vasiliki Floropoulou a vorbit despre limitele gândurilor umane. Nu putem controla ce gând va apărea, dar putem controla care dintre ele va prevala.
-
Documentar: De ce trăim de azi pe mâine? Complicata istorie a relației românilor cu banii
„De ce trăim de azi pe mâine. Complicata istorie a relației românilor cu banii”, realizat de Panorama.ro în parteneriat cu McKinsey România, a pornit din dorința de a înțelege de ce sunt românii atât de instabili din punct de vedere financiar și când au bani, și când nu-i au. Marile crize economice schimbă fundamental felul în care trăim și produc efecte ani buni după trecerea lor. Se schimbă legi, mentalități, tipare de consum și de economisire. Pentru americani, „Marea Inflație” din anii ’70 și Lunea Neagră din 1987 au fost astfel de momente. Pentru nemți, a fost faptul că începutul anilor 2000 i-a prins drept „bolnavul Europei”, cu o economie…
-
Despre psihoterapia ortodoxă, cu psihologul Andreea Olteanu și părintele Răzvan Ionescu
O interesantă discuție între Rafael Udriște, realizatorul emisiunii Universul Credinței de la TVR, psihologul Andreea Olteanu și părintele Răzvan Ionescu, respectiv scurte pasaje video din sinaxele starețului Efrem Vatopedinul, pe tematica psihoterapiei ortodoxe. Celor care nu au auzit de psihoterapia ortodoxă le recomand materialul de mai jos, în care fac o scurtă introducere a temei și perspectiva mea asupra ei. Εἰρήνη πᾶσι – Pace tuturor!
-
6 forme importante de odihnă
Odihna este un factor important în viața omului. Nu se poate să fim mereu „băgați în priză” dar.. parcă nu mai știm nici să ne odinim. Astăzi vă propun 6 moduri prin care putem să ne odihnim, mai exact, 6 tipuri de odihnă. Vă doresc vizionare plăcută!
-
Relația terapeutică – înțelegerea psihoterapeut-client
Am văzut recent o reclamă care spunea că „terapia funcționează doar dacă tu și terapeutul tău vă înțelegeți unul pe celălalt”. Unele persoane au fost deranjate de această afirmație, considerând că doar terapeutul trebuie să îl înțeleagă pe client nu și vice-versa. Subiectul mi s-a părut unul interesant, motiv pentru care am făcut un scurt comentariu audio pe seama lui. Vă doresc audiție plăcută!
-
O strategie pentru a-i sprijini și asculta pe ceilalți
Ca ofițer de poliție, Jeremy Brewer interacționează zilnic cu persoane care se confruntă cu traume și pierderi. Oferindu-ne o incursiune în acest foarte puțin discutat aspect al meseriei lui, Brewer împărtășește informații folositoare despre motivele pentru care respectarea spațiului personal este de multe ori mai importantă decât încercarea de a remedia o situație de nereparat și explică modul în care putem folosi această abordare pentru a sprijini pe cineva atunci când are cea mai mare nevoie. Vă invit să vizionați materialul de mai jos. În mod cert sfaturile date sunt ceva ce putem învăța și pune în practică cu toții.
-
Cine are nevoie de psihoterapie? Trebuie să fii nebun ca să apelezi la psihoterapie?
Vă invit să urmăriți mai jos o discuție avută cu Dolores Dongea, realizatoarea emisiunii „Jurnal de psiholog” de la Tele Europa Nova despre motivele pentru care oamenii apelează la psihoterapie.